Karjalanpiirakkatalkoot

Alko niin tekeen mieli karjalanpiirakoita,että kokoonnuttiin siskojen kanssa meille leipomaan niitä.Ollaan kerran aiemminkin kokoonnuttu meillä ja tehty,mutta silloin puuttui yksi siskoista.Tällä kertaa oli kaikki koolla!Vietettiin samalla myös siskostenpäivää ja elokuvailtaa.Elokuvana oli The Boss Baby! Mutta taisi siinä yhdellä siskoista tulla uni kesken leffan…ei ollu vissiin tarpeex jännä! 😀

Mä keittelin ennen siskojen tuloa puuron täysjyväriisistä ja loppuvaiheilla lisäsin aimo-annoksen kuohukermaa,voita ja ruususuolaa.Taikina tehtiin kahdesta eri gluteenittomasta jauhosta,vedestä,öljystä ja ruususuolasta.Gluteenittomia siksi,että itse tykkään ja myös siskot, kun sopiikin paremmin meille.Toki myös näitä oli tarkotus tehdä pojan synttäreille ja sinne tulee keliaakikko vieraita.

Pari tuntia siinä vierähti, kunnes karjikset oli valmiita!Taisi niitä tulla 86kpl!Heti päiväkaffilla maistettiin voin kera ja hyviähän nuo olivat!Loput laitettiin pakasteeseen odottamaan tulevia pojan syntymäpäiviä.On se kiva synttäreillä sitten miettiä,että kenenkähän tekemä tää on, kun piirakat ei todellakaan ole samannäkösiä, kun oli kerta 4 eri tekijää!Ja hyvä niin,samanlaisuus on tylsää!Ainut ongelma pakastamisessa oli se että pakastin oli niin täynnä marjoja…sain kuin saikin järkättyä pakastimeen tilaa,että piirakat juuri mahtuivat sinne.Unelmana olis tosi iso kylmiö,niin vois pakastaa raakoina ja paistaa vasta sitten ennen tarjoilua.Niin ne parhaita olisikin!Mutta nyt niin kauan näin,kunnes ehkä jonain päivänä on tilaa enemmän.

Leipomisen lomassa yksi siskoista teki meille ruokaa.Keitti jasminriisiä ja valmisti kasviskastiketta.Oli muuten tosi hyvää!En ole semmoista kokeillut tehdä itse, jotenka ajatelin että pitää kirjoittaa ohje muistiin!Kastikkeeseen tuli kasviksia ja kaiken kruunas kaurakerma!Voi että se se on hyvää, niin kermaista!NAM!Jälkkärix olin aamulla jo valmiiksi tehnyt vuokaan odottaan omenapaistosta.Tein ihan perus paistoksen, mutta makeutin omenat hunajalla ja päällimuruun laitoin kaurahiutaleiden sekaan kookoshiutaleita,jotka antoikin kivan säväyksen!Paistoksen kaveriksi keittelin riisimaidosta vaniljakastikkeen, onnistui hyvin näköjään siitäkin!

 

Gluteenittomat karjalanpiirakat uunituoreena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *