Jouluvalmisteluja

Nyt on taas se ihanin aika vuodesta kun saa suunnitella Joulua!Tänä vuonna ajattelin toteuttaa viime vuonna jääneen tonttuoven.Oikasin sen verran,että ostin valmiin pohjan kaupasta.Ovea en sen kummemmin suunnitellut,ajattelin kyhätä semmosen mihin mun omat askartelukamat riittää ja minkä saa nopeasti tehtyä!😂Ideana oli juurikin se,että se tois lapsille iloa.Tontutkin on jo löytäny oven pieleen:Hilma ja Heikki.Ehkäpä joulukuussa tontut järjestää jotain ihmeteltävää ja puuhaa lapsille 😉

Tänä vuonna ollaan naisporukalla kokoonnuttu jo kerran Vaarin verstaalle tekeen luonnonmateriaaleista kaikkea kivaa.Esim.tämän vuoden jouluhittiä:käpyhyasinttejä.Tehty myös kransseja havuista ja kävyistä sekä joulupallojen sisään asetelmia.Tää askartelupäivä oli niin kivaa vaihtelua Mammalle!Mä innostuin niin,et oisin voinu jäädä tekeen niitä koko yöksi,mutta joskus oli pakko lopettaa,että sai lapset hyvissä ajoin kotiin.Pojasta 3v oli kyllä apua verstaalla,sain yksitellen ojennettuja käpyjä ja huvitti se meitä myös jutuillaan!😂Pojankin oli pakko jotain omaa puuhata,niin täti teki naulapenkin ja siinä se naputteli Vaarin vasaralla kuin vanha tekijä!Mä en voinu uskoo silmiäni,kun naulasi ison naulan ihan ite!!!Taisi siinä Mamman silmät vähän kostua,että noinko osaava mun pikku poika on!😍

Tässä kolme vähän erilaista kokonaisuutta.Männynkävyt kerätty vanhemmilta, vanhat ruukut löyty iteltä navetalta ja rusettinauhat pääsi uusiokäyttöön.
Taitava pikkunaulaaja puuhissaan!😊

Kolmas juttu mitä oon tehny on jouluasetelma ison lasin sisään.Yksi ilta tuli inspiraatio ja oli kiva toteuttaa,kun koko muu talon väki nukku.Mulla oli sopivasti iso lasinen ”astia”,taitaa olla kynttiläkutsuilta joskus saatu emännänlahjaksi.Sitten oli kauris,joka tuli viime vuonna mun miehen siskon tuomassa ihanassa joulukukka-asetelmassa.Näistä se sitten lähti.Pohjalle karkeaa merisuolaa miehen varastosta,jota käyttää kalan savustuksessa.Sitten multa löyty Ikeasta vuonna nakki ostetut käpykynttilät kuusiksi.Muutama puolukanvarpu,jäkälä ja lehtikuusenkäpy ja asetelma oli valmis!Ympärille viritin patteripallovalot.Vielä kun löytäs sopivan kokoisen ja värisen kauriin vasan äiti kauriin rinnalle…

Tässä se ”äiti” kauris!😂 Tarkemmin kun ajattelen,niin tää on kyllä miespuolinen,koska tällä sarvet,mut mitäpä tuosta.😁

Vielä olis tarkotuksena jotain joulusta tehdä lisää,ainakin joululahjoja ja lapsille jotain joulusta vaatetta.Ensi viikolla meillä onkin pikkujoulut,siitä voisinkin kertoilla seuraavan kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *